Nieuws

Gelegenheidsspits Til doet wat hem wordt gevraagd: 'Ik rendeer het beste op 10'

Gelegenheidsspits Til doet wat hem wordt gevraagd: 'Ik rendeer het beste op 10'

14-10-2022 07:07

Ondanks de ruime overwinning van PSV tegen FC Zürich (5-0) blijft het spitsenprobleem een item rondom de club. Guus Til fungeerde donderdagavond als gelegenheidsspits in de ploeg van Ruud van Nistelrooij, maar dat is voor hem ‘niet ideaal’.

De situatie in de spitspositie bij PSV is bekend. Luuk de Jong en Yorbe Vertessen zijn afwezig door een blessure en Carlos Vinícius vertrok afgelopen zomer naar het Engelse Fulham. Een gat in de leiding van de aanval, dat werd opgevuld door Til.

“Spits zijn is voor mij persoonlijk niet ideaal”, zei Til eerlijk voor de camera’s  van ESPN. “Maar als ik daar moet spelen, dan speel ik daar. Het is natuurlijk de eerste keer dat ik in de spits speel. Bij PSV zijn er gewoon heel veel goede spelers in de selectie. Ik moet het accepteren als ik in de spits speel.”

In zijn afgelopen seizoen bij Feyenoord was de PSV’er uitermate nuttig vanaf de nummer tien positie, de positie die hij dan ook maar wat graag bekleedt. “Ik ben gewoon een 10. Daar rendeer ik het beste. Ik voelde me ook vrijer toen ik in de eindfase van de wedstrijd op 10 kwam te spelen.”

Of Guus Til het aankomende zondag tegen FC Utrecht weer in de punt van de aanval mag gaan laten zien, is nog maar de vraag. De andere zomeraanwinst Anwar El Ghazi klopt nadrukkelijk op de deur. De oud-Ajacied kan uit de voeten op elke positie in de voorste linie en viel donderdagavond succesvol in met één doelpunt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!