PSV loopt ook in eigen huis over FC Zürich heen en doet goede zaken in Europa

13-10-2022 22:51 Laatste update: 23:19

PSV heeft in het eigen Philips Stadion flink uitgehaald. Het Europa League-duel met FC Zürich werd met 5-0 gewonnen en daarmee doen de Eindhovenaren uitstekende zaken met oog op overwintering.

FC Zürich begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar werd al snel teruggedrongen naar de eigen helft. Érick Gutiérrez reageerde na tien minuten spelen snel op een gekeerde inzet van de Zwitserse goalie en tekende de 1-0 aan. vijf minuten later leek de wedstrijd alweer gespeeld, toen Joey Veerman raak schoot: 2-0. Net toen Zürich beter in de wedstrijd leek te komen, was daar ook de derde Eindhovense treffer, ditmaal op naam van Ibrahim Sangaré.

In de tweede helft ging PSV goed van start. In de 55ste minuut schoot Veerman zijn tweede van de avond binnen en zette zo de 4-0 op het scorebord. De wedstrijd verliep verder erg rustig met geen hele gevaarlijke momenten van beide kanten. In de slotfase maakte invaller Anwar El Ghazi er met een geweldig schot ook nog 5-0 van.