Feyenoord komt ook in de return niet verder dan een gelijkspel tegen Midtjylland

13-10-2022 20:38 Laatste update: 21:11
2

Feyenoord heeft het Europa League-duel tegen FC Midtjylland niet naar zich toe kunnen trekken. In De Kuip werd er, net als in het heenduel, met 2-2 gelijkgespeeld en dus ligt de race in groep F nog helemaal open.

Feyenoord begon niet al te sterk aan de wedstrijd, maar kreeg na drie minuten spelen al de eerste kans van de wedstrijd. Santiago Gimenez schoot echter naast het Deense doel. Een paar minuten later was ook Sebastian Szymański gevaarlijk, maar de Pool zag zijn inzet geblokt worden. Gustav Isaksen was daarna dichbtij de openingstreffer voor de bezoekers, maar Feyenoord-goalie Justin Bijlow was alert en keerde het schot.

Na zeventien minuten spelen was het dan wel raak voor Midtjylland. Emiliano Martinez profiteerde van slordig balverlies van Alireza Jahanbakhsh en tekende de 0-1 aan. De wedstrijd brak vervolgens open met kansen op en neer. Na een half uur spelen kwam Feyenoord op 1-1 nadat Quinten Timber een goede aanval keurig afrondde.

In de tweede helft schoot Feyenoord uit de startblokken. Na amper vijf minuten spelen tikte Dávid Hancko binnen uit een hoekschop en zette de Rotterdammers zo op 2-1. Erik Sviatchenko bracht na een uur spelen de stand weer gelijk door een vrije trap binnen te koppen. In de slotfase kwamen beide ploegen tot mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord en dus eindigt ook de returnwedstrijd in een 2-2 gelijkspel.