Live

LIVE:Feyenoord speelt gelijk tegen Midtjylland, AZ verliest bij Apollon (gesloten)

LIVE:Feyenoord speelt gelijk tegen Midtjylland, AZ verliest bij Apollon (gesloten)

13-10-2022 20:29 Laatste update: 22:42

Feyenoord neemt het donderdagavond op tegen FC Midtjylland in de Europa League. Het duel in De Kuip begint om 18.45 uur. Ook de Conference League-wedstrijd van AZ Alkmaar uit bij Apollon Limassol vindt op dat tijdstip plaats. In dit liveblog van VoetbalNieuws volg je alle verrichtingen in Rotterdam en Cyprus!

Voor Feyenoord is het een belangrijke avond, wil de ploeg van trainer Arne Slot zich plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. De Rotterdammers gaan op doelsaldo aan kop in hun poule, maar zowel Lazio Roma, Sturm Graz als FC Midtjylland hebben óók vier punten. 

Slot start wederom met Santiago Gimenez in de basis tegen Midtjylland. De Mexicaanse spits krijgt de voorkeur boven Danilo, de topscorer van de Rotterdammers. Javairo Dilrosun begint op de bank. Op de flanken staan Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh, terwijl Orkun Kökcü op tien lijkt te beginnen. 

De opstelling van Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Geertruida, Kökcü, Timber; Jahanbakhsh, Gimenez, Szymanski.

AZ Alkmaar kan zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League. De Alkmaarders hebben negen punten uit drie wedstrijden en staan eerste in de groep. SC Dnipro-1 staat tweede met vier punten, terwijl FC Vaduz twee punten heeft en op de derde plek staat. Apollon Limassol heeft één punt uit drie duels. 

Trainer Pascal Jansen start verrassend met Riechedly Bazoer in de basis. De middenvelder vormt met Jordy Clasie en Tijjani Reijnders het middenveld. Dani de Wit verschuift naar de spitspositie en wordt geflankeerd door Jesper Karlsson en Yuki Sugawara. Myron van Brederode begint op de bank tegen Limassol. 

De opstelling van AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez; Clasie, Bazoer, Reijnders; Sugawara; De Wit; Karlsson.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!