Nieuws

Bazoer voelt vertrouwen ondanks reserverol: 'Ik kan een bijdrage leveren'

Bazoer voelt vertrouwen ondanks reserverol: 'Ik kan een bijdrage leveren'

13-10-2022 14:54 Laatste update: 15:16

AZ is momenteel koploper in de Eredivisie en kent een tot nu toe geweldig seizoen. De Alkmaarders hebben tijdens de afgelopen zomerperiode brede selectie op de been weten te brengen met een aantal kwaliteitsinjecties. Eén van de aangetrokken spelers is de ervaren Riechedly Bazoer, die tot nog toe genoegen moet nemen met een plek op de bank.

"Vier jaar geleden had ik waarschijnlijk anders op mijn situatie gereageerd", vertelt Bazoer aan Voetbal International. De middenvelder, die bij Vitesse ook heeft bewezen als libero te kunnen fungeren, moet het vooralsnog doen met invalbeurten. "Je wordt volwassen en ik geloof erin dat ik meer speeltijd zal gaan pakken. Het is belangrijk aan het teambelang te denken en realistisch te zijn."

AZ-aanvaller Jesper Karlsson vindt de manier waarop de reservespelers zich in Alkmaar presenteren noemenswaardig. "De concurrentie is toegenomen en toch worden we een steeds sterkere eenheid." Bazoer beaamt dat. "Als een elftal goed draait, heeft een trainer weinig reden om wijzigingen door te voeren in zijn startformatie. Natuurlijk streef ik naar een basisplaats, maar ook nu voel ik het vertrouwen van de trainer en van mijn ploeggenoten. Sinds ik wedstrijdfit ben, word ik elke wedstrijd ingebracht en kan ik een bijdrage leveren. Daarnaast probeer ik mijn ervaring over te brengen op jonge jongens."

Bazoer werd gehaald als mogelijke opvolger van de naar Galatasaray vertrokken Fredrik Midtsjø of als vervanger van Jordy Clasie, maar speelt vooral 'op tien'. "Ik heb ervaring met meerdere posities en dat verleer je niet zomaar. Al merk ik wel dat het middenveld een andere fysieke inhoud vraagt dan een rol centraal achterin. Dat is het voordeel van de intensieve trainingen hier: ik voel me hartstikke fit. Waar de trainer me nodig heeft, daar ga ik aan de slag."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie