Nieuws

Voormalig Zürich- en PSV-spits: 'Iedereen heeft hierdoor weer een nieuwe kans'

Voormalig Zürich- en PSV-spits: 'Iedereen heeft hierdoor weer een nieuwe kans'

13-10-2022 12:43
2

Johan Vonlanthen verwacht niet dat FC Zürich volstrek kansloos is wanneer het donderdag op bezoek gaat bij PSV. De voormalig aanvaller van zowel de Eindhovenaren als van de Zwitsers denkt dat de trainerswissel bij zijn voormalig werkgever effect kan sorteren.

Na een dramatische seizoenstart in zowel de competitie, de beker als in Europa, achtte de clubleiding van FC Zürich de tijd rijp om in te grijpen. Hoofdtrainer Franco Foda werd ontslagen en in de persoon van Bo Henriksen vond de club een nieuwe oefenmeester. "Het is altijd speciaal als er een nieuwe trainer komt", vertelt Vonlanthen aan de website Nau. "Iedereen heeft weer een kans, iedereen wil zich laten zien en gas geven."

Ondanks de 1-5 nederlaag in eigen huis tegen PSV van een week eerder, toonde Henriksen zich bij zijn presentatie al strijdbaar. Hij liet onder meer ontvallen 'alleen maar te willen winnen' en te denken dat zijn ploeg een goede kans maakte op bezoek in het Philips Stadion.

Toch verwacht Vonlanthen een moeilijke opgave voor de hekkensluiter van Zwitserland en poule A in de Europa League. "We hebben de kwaliteiten van PSV gezien en nu spelen ze ook thuis. FC Zürich zal niet op dat niveau kunnen spelen. Ze zullen afwachten en proberen zo weinig mogelijk doelpunten te incasseren." Donderdagavond vindt de aftrap van PSV-FC Zürich plaats om 21.00 uur in Eindhoven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!