Nieuws

Barça-president Laporta trekt bizarre vergelijking: 'Dembélé is beter dan Mbappé'

Barça-president Laporta trekt bizarre vergelijking: 'Dembélé is beter dan Mbappé'

03-12-2021 12:22 Laatste update: 12:43

FC Barcelona-president Joan Laporta heeft opmerkelijke uitspraken gedaan in een interview. De Spaanse beleidsbepaler noemt Ousmane Dembélé een betere voetballer dan Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappé.  

In het interview met Els Matins op TV3 bespreekt de preses de actualiteit rondom Barcelona, zowel over sportieve als financiële zaken. De speculaties rondom de toekomst van Dembélé houden de gemoederen bezig in Spanje. De 24-jarige vleugelaanvaller heeft een contract dat medio 2022 afloopt.  

"Hij wil blijven en wij willen dat hij blijft. Ik weet dat hij wil blijven omdat we een goede relatie met hem hebben. Voor mij is Dembélé beter dan Mbappé", is de voorzitter van de Blaugranas erg lovend over de dribbelaar. Sinds zijn komst van Borussia Dortmund in 2017 kampte de Fransman met veelvuldig blessureleed en scoorde hij slechts achttien keer in La Liga. Ter illustratie: Mbappé scoorde in dezelfde periode maar liefst 95 keer voor Paris Saint-Germain.  

Laporta gaat vervolgens in op het Espai Barça-project. "Het wordt het grootste en meest innovatieve sport- en entertainmentcomplex in Europa. Het stadion (Camp Nou, red.) valt uit elkaar en daarom zullen we eraan moeten blijven werken, of we het nu leuk vinden of niet. Naast Goldman Sachs waren er meer groepen die geïnteresseerd waren in de financiering van de investering in het Espai Barça-project." 

De voorzitter heeft grootste plannen met de naam van het nieuwe stadion en claimt tot nu toe vijf aanbiedingen ontvangen te hebben van partijen die graag naamdrager willen worden. "We proberen er het maximale uit te halen. Het zal ongeveer dertig miljoen euro per seizoen zijn en als het vastgelegd wordt voor een periode van tien jaar, zou het ongeveer driehonderd miljoen euro aan inkomsten bedragen. Ik zal geen namen noemen van geïnteresseerde partijen, aangezien de onderhandelingen nog bezig zijn." 

Over mogelijke versterking zegt de man die verantwoordelijk was voor het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona het volgende: "We zullen proberen de ploeg te versterken, maar op dit moment hebben we geen ruimte in het salarisbudget."  

Vervolgens gaat Laporta in op Lionel Messi, die wederom de Gouden Bal won. "Ik heb niet met Messi gesproken in Parijs. Ik was blij voor hem omdat hij het verdiende, en ik ben trots omdat Barça deels deel uitmaakt van deze prijs." De Spanjaard besluit door te stellen dat 'de club altijd een goede relatie met Messi moet hebben, omdat Barça zijn huis is'. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!