Van Gangelen duidelijk over omstreden beslissing arbiter: Discussie? Blijf weg!

Van Gangelen duidelijk over omstreden beslissing arbiter: "Discussie? Blijf weg!"

Scheidsrechter Edwin van de Graaf ligt onder vuur, na een omstreden beslissing in de wedstrijd tussen Ajax en Willem II (5-0). De arbiter keurde een goal van Sébastien Haller af, wegens vermeend buitenspel. Hij reageert voor de camera van ESPN op het voorval.  

Jan Joost van Gangelen ondervraagt de arbiter op kritische wijze na afloop van het duel. "Er is niemand die dit géén goal vindt, behalve jullie." De scheidsrechter reageert op het verwijt door te stellen "dat we allemaal het liefst zoveel mogelijk doelpunten zien, maar ze wel volgens de regels goedgekeurd moeten worden." 

Van de Graaf vervolgt dat een afgekeurde goal zoals die van Haller, altijd voor discussie zal zorgen. Van Gangelen zegt daarop het volgende: "Discussie? blijf weg!" De 38-jarige leidsman legt uit dat de regels voorschrijven dat wanneer er sprake is van een 'interpretatie-kwestie', de scheidsrechter altijd naar het scherm moet komen om de situatie zelf te beoordelen. "Het is buitenspel, dat staat buiten kijf", benadrukt de arbiter.  

"In Zeist gaan we dit sowieso nog bespreken. Dan zullen er argumenten naar voren komen waarom we dit wel een doelpunt vinden en waarom niet. Buitenspel is erg lastig. Er zijn veel dingen die je af moet wegen. Uiteindelijk gaat het zoals het gaat", besluit Van de Graaf. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie