Nieuws

Europese overwintering donderdagavond al op het spel voor AZ en PSV

Europese overwintering donderdagavond al op het spel voor AZ en PSV

13-10-2022 07:56 Laatste update: 09:41

AZ en PSV kunnen zich donderdagavond al verzekeren van Europese overwintering. De Alkmaarders treden in Cyprus aan tegen Apollon Limassol. PSV speelt in het eigen Philips Stadion tegen FC Zürich.

AZ heeft de beste papieren. Na drie poulewedstrijden in de Conference League staat de ploeg van trainer Pascal Jansen bovenaan en op negen punten. Met tegenstanders uit Oekraïne, Liechtenstein en Cyprus mag dat wellicht voorspelbaar worden genoemd, maar toch is in Europa niets vanzelfsprekend. Des te knapper dat het AZ tot nu toe is gelukt om foutloos te blijven.

Bij een overwinning op Apollon, waar vorige week met 3-2 van werd gewonnen, verzekert AZ zich in ieder geval van de tweede plek in de poule en daarmee automatisch overwintering in het derde Europese toernooi.

PSV speelde nog maar twee wedstrijden in de Europa League, maar kan zich vanavond ook al verzekeren van Europees voetbal in 2023. Bij winst op FC Zürich zijn de Eindhovenaren in ieder geval gegarandeerd van een plek in de knock-outfase van de Conference League. PSV wil uiteraard meer dan dat. Een vervolg in de Europa League is het doel. Met de uitwedstrijd tegen Arsenal, die door het overlijden van Queen Elizabeth werd uitgesteld, nog tegoed, hebben de mannen van Ruud van Nistelrooij daar nog alle kans op.

Voor Feyenoord is ondanks hun koppositie in groep F van de Europa League nog niets zeker, ook niet bij winst op FC Midtjylland. Beide ploegen staan, net als Lazio en Sturm Graz, op vier punten. Mocht het de Rotterdammers lukken in een kolkende Kuip te winnen, dan doet het uiteraard goede zaken richting de eerste overwintering in de Europa League sinds 2014.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!