Nieuws

'West Ham United wil Nathan Aké aantrekken, na zware blessure Ogbonna'

'West Ham United wil Nathan Aké aantrekken, na zware blessure Ogbonna'

03-12-2021 11:43 Laatste update: 12:04

Nathan Aké vertrekt mogelijk alweer bij Manchester City. De Nederlander zou in de belangstelling staan van West Ham United, nu vaste waarde Angelo Ogbonna zwaar geblesseerd is geraakt. Naar verwachting is de Italiaan tot het eind van het seizoen uitgeschakeld en nu willen de Londenaren een vervanger aantrekken.  

Aké past in het profiel van de gewenste centrale verdediger, weet het Engelse voetbalplatform 90min te melden. De oud-speler van onder meer Chelsea en Feyenoord wordt als het belangrijkste transferdoelwit gezien. Ogbonna scheurde in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Liverpool zijn kruisband af.  

De Nederlander verkaste in de zomerse transferperiode van 2020 voor maar liefst 41 miljoen pond van Bournemouth naar The Citizens. Uitgegroeid tot een vaste waarde is de international nog steeds niet. In zijn eerste seizoen stokte de teller na slechts tien optredens.  

The Hammers willen graag een verdediger aan de selectie toevoegen, met het oog op het drukke speelschema. Door de blessure van de Italiaan kan manager David Moyes slechts een beroep doen op Kurt Zouma, Graig Dawson en Issa Diop.  

Op veel speeltijd lijkt Aké ook dit seizoen niet te hoeven rekenen bij Manchester City. Tot nu toe speelde onze landgenoot mee in vijf Premier League duels. Pep Guardiola geeft overwegend de voorkeur aan een centraal duo bestaande uit Rúben Dias en Aymeric Laporte. Ook Engels-international John Stones staat hoger in de pikorde dan de 26-jarige Hagenaar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!