Nieuws

Blind baalt van flinke inschattingsfout: 'Hoef je mij niet te vertellen'

Blind baalt van flinke inschattingsfout: 'Hoef je mij niet te vertellen'

12-10-2022 21:07 Laatste update: 21:11
3

Volgens Daley Blind is Ajax woensdagavond in het duel met SSC Napoli beter voor de dag gekomen dan in het met 1-6 verloren thuisduel. De Amsterdammers wilden in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker in Napels, maar een fout van Blind deed dat idee de das om. Het werd 4-2 in Napels. 

Na afloop verscheen Blind, die door de afwezigheid van Dusan Tadic aanvoerder was, voor de camera's van Ziggo Sport. De verdediger baalt van de manier waarop de wedstrijd verliep. De Amsterdammers waren in zekere fases de bovenliggende partij. "We waren op sommige momenten slordig, maar we hebben laten zien dat we stappen hebben gemaakt", stelt Blind.

De Amsterdammers begonnen dramatisch aan het duel en keken na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. "In het begin zakt de moed je wel in de schoenen", vertelt Blind over het begin van de wedstrijd. De verdediger is echter wel van mening dat Ajax het goed oppakte na de achterstand. "Het is een complimentje waard, dat we geprobeerd hebben te blijven voetballen en onze kop omhoog hebben gehouden. We hebben het goed gedaan, maar niet goed genoeg."

Ajax leek op zoek naar de 3-3, maar stapte uiteindelijk met een 4-2 nederlaag van het veld. Een grote inschattingsfout van Blind deed de bezoekers de das om. "Ik wilde de oplossing vooruit zoeken. Het is een persoonlijke fout, dat weet ik dondersgoed. Dat hoef je me niet te vertellen", erkent Blind, die Victor Osimhen een vrije kans gaf om te scoren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!