Rangnick bij presentatie: Het gaat niet om Ronaldo. Het gaat om alle spelers.

Rangnick bij presentatie: "Het gaat niet om Ronaldo. Het gaat om alle spelers."

03-12-2021 11:23 Laatste update: 11:27
Premier League 0 Reacties

Ralf Rangnick is gepresenteerd bij Manchester United. De Duitser, die tot het einde van het seizoen is aangesteld tot interim-manager, gaat in zijn eerste persconferentie als eindverantwoordelijke bij The Mancunians in op de speelwijze die hij voor ogen heeft, de rol van Cristiano Ronaldo en het vertrek van Michael Carrick bij Manchester United.  

Gisteren zat de oefenmeester al op de tribune om de verrichtingen van zijn selectie nauwlettend te volgen. In afwachting van zijn werkvergunning was het voor Rangnick nog niet mogelijk op de bank plaats te nemen. "We willen controle over de wedstrijd krijgen, door proactief te spelen. Het maakt niet uit of we zelf de bal hebben, of de tegenstander. Het gaat om teamspirit. Je zag dat gisteren ook in het verschil tussen de eerste en tweede helft", zegt de Duitser over de manier van spelen.  

Rol Ronaldo  
Er ontstonden de laatste dagen hardnekkige geruchten over de rol van Ronaldo, die weinig vuile meters maakt bij balverlies. Dat zou niet binnen de speelwijze passen die Rangnick voor ogen heeft. Over de man - die bij de afgelopen Ballon d'Or-verkiezing zesde werd - zegt de trainer het volgende: "Je moet altijd je stijl en ideeën over voetbal implementeren en niet andersom. Hoe ik gisteravond Cristiano Ronaldo zag spelen in de tweede helft, op 36-jarige leeftijd: geweldig! Ik heb nog nooit een speler op zo'n leeftijd zo fit gezien. Hij is nog steeds een speler die met gemak het verschil kan maken." De trainer plaatst wel een kanttekening bij door te stellen dat 'het niet alleen om Ronaldo gaat, maar om alle spelers'.  

Michael Carrick  
Verder bespreekt Rangnick het vertrek van Carrick. "Michael heb ik twee dagen geleden ontmoet. Ik heb meer dan een uur met hem gesproken. Ik heb geprobeerd hem aan boord te houden, maar hij had zijn beslissing om te vertrekken al enkele weken geleden genomen. Dat hij rust nodig had na een periode van dertig jaar in het professionele voetbal." 

Mogelijke versterkingen 
"We hebben nog niet gesproken over nieuwe spelers. Nu is het tijd om de huidige spelers te leren kennen in detail, dit is waar we ons nu op focussen. De selectie is sowieso niet te smal", geeft de trainer aan. "Misschien is het rond Kerstmis tijd om te praten over mogelijke transfers in de winter. Uit mijn ervaring is de winter niet de beste periode om spelers vast te leggen. Met deze selectie zal het alleen zin hebben als nieuwe spelers nieuwe kwaliteit garanderen", besluit de nieuwe manager van The Red Devils

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie