Nieuws

Ten Hag maakt gebruik van vrij weekend: 'We kunnen eindelijk eens goed trainen'

Ten Hag maakt gebruik van vrij weekend: 'We kunnen eindelijk eens goed trainen'

03-12-2021 10:48

Hoewel Ajax donderdagavond al tegen Willem II speelde en daardoor een vrij weekend tegemoet gaat, denkt Erik ten Hag er niet aan om op de rem te trappen. De Amsterdammers spelen dinsdag pas weer tegen Sporting CP en de tussentijd wil de Ajax-trainer benutten om door te pakken.

In gesprek met de NOS wil Ten Hag niks weten van een 'vakantieperiode'. "Nou, dat is het toch niet, haha. We hebben vijf dagen, maar we spelen gewoon drie wedstrijden in de week. Dan is een pauze meegenomen, want dan kunnen we eindelijk eens goed trainen."

Ajax heeft voor de kerst nog loodzware wedstrijden op de kalender staan. Na Sporting CP wachten in een tijdsbestek van tien dagen AZ, Barendrecht (KNVB Beker), Feyenoord en Fortuna Sittard. Ten Hag is coulant en geeft zijn speler dit weekend één dag om uit te rusten. "Ze krijgen ook één vrije dag, zeker. Maar de druk moet er zeker op blijven", zegt hij. "Want we gaan een hele belangrijke decembermaand in en daarna een nóg belangrijker januarimaand. Dan moeten we goed zijn en we willen hier pieken", besluit Ten Hag, die het met zijn ploeg twee weken na de feestdagen opneemt tegen FC Utrecht en PSV. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!