Nieuws

Dybala loopt spierblessure op en staat meerdere weken aan de kant bij AS Roma

Dybala loopt spierblessure op en staat meerdere weken aan de kant bij AS Roma

12-10-2022 17:08 Laatste update: 17:10

Paulo Dybala staat enkele weken aan de kant nadat de Argentijn in het competitieduel met US Lecce een spierblessure opliep. Naar verwachting is de aanvaller ruim een maand uit roulatie.

Dybala mocht zondagavond in de tweede helft tegen Lecce aanleggen voor een strafschop. De Argentijn scoorde vanaf elf meter, maar de feestvreugde was van korte duur. De aanvaller van Roma greep direct naar zijn hamstring en verliet kort daarna het veld. Na meerdere scans blijkt dat Dybala een spierblessure heeft opgelopen waardoor hij vier tot zes weken aan de kant staat. Roma zal dit kalenderjaar geen beroep meer kunnen doen op de Argentijn. Of zijn WK-deelname in gevaar komt is nog onduidelijk.

De blessure van Dybala is een aderlating voor Roma. De 28-jarige Argentijn kwam in elf wedstrijden al zeven keer tot scoren, waardoor hij topscorer is voor de ploeg van José Mourinho. Onder andere de derby tegen SSC Napoli en de groepswedstrijd tegen Real Betis in de Europa League moet Dybala aan zich voorbij laten gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!