Nieuws

Taalbarrière maakt het lastig voor Slot: 'Hij heeft soms geen idee wat ik zeg'

Taalbarrière maakt het lastig voor Slot: 'Hij heeft soms geen idee wat ik zeg'

12-10-2022 15:52 Laatste update: 15:58

Feyenoord trok afgelopen zomer Igor Paixão aan, maar die weet zijn verwachtingen tot op heden nog niet in te lossen. Volgens trainer Arne Slot is het lastig om met hem te communiceren, kwam naar voren op de persconferentie van woensdag in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen FC Midtylland.

"Als je veel nieuwe spelers hebt dan is het nog niet zo eenvoudig om ze direct goed te laten spelen”, begint Slot, die een elftal onder zijn hoede heeft dat een ware metamorfose heeft ondergaan. “Ik ben er net achter gekomen dat er maar zes van de 23 selectiespelers vorig seizoen ook in de selectie zaten.”

De taalbarrière maakt het zelfs nog een stukje lastiger voor de oefenmeester. "Het is anders. Lopez, Paixão, Bullaude en Gimenez hebben in Amerika en Zuid-Amerika gespeeld”, daarin ligt Slot Paixão uit. “In het geval van Igor maakt het ongelofelijk lastig als ik go go go roep, hij geen idee heeft wat ik zeg. En als ik zeg press press press weet hij ook niet wat ik zeg.”

Niet alleen voor Slot is het lastig maar ook voor de spelers in het veld. “Nu roep ik het vanaf de zijkant, maar ook in het veld met zijn ploeggenoten maakt dat het lastig. Dan moet je wel echt heel goed zijn, wil je dan nog elke week het verschil kunnen maken. De enige manier om hem toch beter te laten worden en te laten wennen aan zijn medespelers is toch om hem minuten te laten maken. Uiteraard volgt hij Engelse les."

Paixão kwam tot op heden nog niet verder dan vijf invalbeurten voor de Rotterdammers. In zijn eerste invalbeurt had hij gelijk rendement met een assist op Santiago Gimenez.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!