Nieuws

Duel tegen Zürich komt nog te vroeg voor De Jong: 'We gaan het rustig opvoeren'

Duel tegen Zürich komt nog te vroeg voor De Jong: 'We gaan het rustig opvoeren'

12-10-2022 13:55

Luuk de Jong zit nog niet bij de wedstrijdselectie van PSV tegen FC Zürich. Dat liet trainer Ruud van Nistelrooij weten tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel. Wel gaat het de goede kant op met de spits.

De Jong raakte geblesseerd in het cruciale duel in Eindhoven tegen Rangers FC. De Oranje-international ligt er sinds dien uit en is momenteel herstellende van een spierblessure. Het blijkt dat hij op de goede weg is, maar het duel tegen de Zwitsers komt duidelijk nog te vroeg.

“We gaan geen enkel risico met hem nemen”, begint Van Nistelrooij wanneer hem de vraag wordt gesteld over het wel dan niet meespelen van zijn aanvoerder. “Er komen na morgen genoeg momenten dat hij er weer bij kan zijn. Dat kan zomaar snel gaan. Hij is een professional."

Wel gaf de oefenmeester aan dat de voortgang positief verloopt. “Het betekent dat het goed gaat met de revalidatie en dat hij kan aansluiten bij de teamtrainingen. Dat gaan we rustig opvoeren. Per wedstrijdmoment kijken we wanneer hij helemaal kan aanhaken.”

PSV trapt om 21.00 af in het eigen Philips Stadion tegen Zürich. De Eindhovenaren wonnen afgelopen week al met 1-5 in Zwitserland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!