Nieuws

'Napoli had het moeilijk thuis tegen mindere tegenstanders, Ajax kan profiteren'

'Napoli had het moeilijk thuis tegen mindere tegenstanders, Ajax kan profiteren'

12-10-2022 11:22

Ruud Krol denkt dat Ajax het ook in Napels erg lastig gaat krijgen tegen SSC Napoli. De oud-speler van beide clubs benadrukt dat de Italianen het voorheen soms lastig hadden in eigen huis, maar dit jaar is dat vooralsnog anders.

Wat kan Ajax verwachten van het duel in het Stadio Diego Armando Maradona? "Ambiance. Het is natuurlijk niet echt een voetbalstadion. Er ligt een sintelbaan omheen. Dat is natuurlijk wel zonde. Het is geen Johan Cruijff Arena, maar het is wel een mooi stadion", aldus Krol op de officiële clubsite. "Napoli speelt thuis en dat geeft wel een extra dimensie."

"Misschien kan Ajax daar wel van profiteren", denkt Krol. "Napoli had het verleden jaar best moeilijk, dit jaar nog niet omdat ze nog ongeslagen zijn. Af en toe laten ze thuis tegen een mindere tegenstander nog wel eens punten liggen. Misschien kan het dus, maar ik denk dat Napoli thuis een moeilijke tegenstander is voor Ajax."

Of de oud-voetballer aanwezig is in Italië tijdens het Champions League-duel om 18.45 uur? "Ja, absoluut."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!