Renovatie op PSV-middenveld: 'Ik vind het prettig om naast hem te staan'

Renovatie op PSV-middenveld: 'Ik vind het prettig om naast hem te staan'

Érick Gutiérrez is bezig een een opmars bij PSV. Waar aanvoerder Marco van Ginkel in het begin van dit seizoen steevast naast sterkhouder Ibrahim Sangaré werd geposteerd, krijgt de Mexicaan de voorbije weken de voorkeur boven de Nederlander. De samenwerking bevalt Sangaré uitstekend. 

Guti stond lange tijd aan de kant met een blessure, maar heeft zich teruggeknokt bij de eerste elf van PSV. "Nu Erick Gutiérrez in de basis speelt, wordt ook hij door iedereen gesteund. Ik vind het prettig om naast hem te staan, omdat hij degelijk en betrouwbaar is en we weten wat we aan elkaar hebben. Maar de andere spelers hebben ook allemaal verschillende kwaliteiten en kunnen het team helpen", geeft de Ivoriaan in gesprek met het Algemeen Dagblad aan.

In Sangaré's eerste seizoen in Eindhoven werd er openlijk getwijfeld aan zijn voetballende capaciteiten, maar dit seizoen bewijst de Ivoriaan wel degelijk te beschikken over meevoetballende vaardigheden. "Ik denk dat het vooral een kwestie van vertrouwen is. Een actie moet je soms gewoon op gevoel durven maken en vorig seizoen kwam ik daar minder aan toe."

PSV wacht tot de kerst nog een loodzwaar programma, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht aanstaande zaterdag. Daarna speelt de ploeg in veertien dagen nog tegen Real Sociedad (Europa League), NEC, Fortuna Sittard (KNVB Beker), RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie