Nieuws

Allegri weigert handdoek te gooien na Juve-deceptie: 'Beter om even te zwijgen'

Allegri weigert handdoek te gooien na Juve-deceptie: 'Beter om even te zwijgen'

12-10-2022 08:38 Laatste update: 08:45

Juventus-trainer Massiiliano Allegri leverde dinsdagavond een wanprestatie in de Champions League tegen Maccabi Haifa (2-0 verlies), maar denkt er niet aan om op te stappen. De Italiaan gaat zelfs een trainingskamp inlassen in de hoop het tij te kunnen keren.

“Ik heb geen moment nagedacht over opstappen”, begon Allegri in gesprek met Sky Sports. “Ik vind het alleen maar mooier als de uitdaging groter wordt. Dan moet je lef, vastberadenheid en passie tonen', aldus de oefenmeester die eerder al steun kreeg van voorzitter Andrea Agnelli, die zich wel schaamde.

“Hij heeft volkomen gelijk', gaat Allegri verder. “Het was een van de slechtste eerste helften die we onder mijn leiding hebben gespeeld. We hadden de verkeerde instelling en houding. Het is moeilijk om te verklaren hoe we zo'n wedstrijd kunnen spelen. Het is voor nu beter om even te zwijgen.”

Ook in de Serie A gaat het met een achtste plaats niet voor de wind voor de Oude Dame. Zondag staat de Derby della Molle op het programma tegen stadsgenoot Torino. Om die wedstrijd zo goed mogelijk voorbereid in te gaan, zal Juventus een trainingskamp beleggen. “Dat zijn we nu wel verplicht aan de club, de fans en vooral onszelf.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!