Maccabi Haifa en Kopenhagen stunten: Juve verliest, Man City speelt gelijk

11-10-2022 20:49

Twee verrassingen in de Champions League dinsdagavond: FC Kopenhagen houdt Manchester City in eigen huis op een gelijkspel. Maccabi Haifa wint in eigen huis van Juventus

FC Kopenhagen-Manchester City: 0-0
Het leek al vroeg een makkelijke avond te worden voor City toen de ploeg van Pep Guardiola via Rodri op voorsprong leek te komen. Na inmenging van de VAR werd het doelpunt afgekeurd omdat Riyad Mahrez in aanloop naar de treffer hands maakte. Niet veel later kreeg City een penalty na een handsbal van ex-Ajacied Nicolai Boilesen, maar diezelfde ongelukkige Mahrez miste. Na een half uur moest City met tien man verder, toen Sergio Gómez aan de handrem trok nadat Hákon Arnar Haraldsson alleen op de goal af leek te gaan. De VAR riep de scheids naar de kant, die de back vervolgens met rood van het veld stuurde.

In de tweede helft vielen Phil Foden en Bernardo Silva nog in, maar het zorgde niet voor de ommekeer. De brilstand bleef op het scorebord staan in Denemarken, waardoor beide ploegen het met een punt moesten doen. City gaat nog wel aan kop in Groep G.

Maccabi Haifa-Juventus: 2-0
De Israëliërs zorgden dinsdagavond voor een verrassing door De Oude Dame met 2-0 te verslaan. Al vroeg kwam de ploeg van Tjaronn Chery op voorsprong door een doelpunt van Ömer Atzili. De rechtsbuiten werkte een voorzet met zijn rug binnen achter de ongelukkig ogende Wojciech Szczesny. Daarna kreeg Juventus nog een tegenslag te verwerken toen Angel Di Maria geblesseerd van het veld moest. Voor rust scoorde Atzili zelfs zijn tweede van de avond door de bal hard in de kruising te knallen.

Juventus probeerde na rust het tij nog te keren, maar de Italianen kwamen niet meer tot scoren. Door de nederlaag is plaatsing voor de achtste finale ver weg voor Juve. De Italianen hebben vier punten achterstand op Benfica en Paris Saint-Germain.