KNVB heeft besloten: tot winterstop geen amateurvoetbal in A-categorie

KNVB heeft besloten: tot winterstop geen amateurvoetbal in A-categorie

03-12-2021 00:09 Laatste update: 00:28
Eredivisie 0 Reacties

De KNVB heeft aangekondigd dat het een deel van het amateurvoetbal gaat schrappen. Eerder op donderdag besloot het demissionaire kabinet om sporten na 17.00 uur definitief niet toe te staan.

De voetbalbond heeft besloten om het amateurvoetbal in de A-categorie te schrappen vanaf 6 december. De B-categorie gaat nog in ieder geval door tot de winterstop, waardoor er nog wel recreatief gevoetbald kan worden, schrijft de KNVB op zijn website.  

'Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training als tactische maar ook fysieke voorbereiding', bespreekt de KNVB de A-categorie. 'Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij het recreatief voetbal ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager.'

'Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als je voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrapt, dan loop je het risico op bewegingsarmoede', vervolgt men in het statement.  

'In de B-categorie blijft het programma voor 11, 12, 18 en 19 december staan, zodat circa 85% van de amateurvoetballers in elk geval eenmaal per week kan sporten.' Dat betekent dat deze groep voetballers, in tegenstelling tot de A-categoriespelers, minimaal nog drie keer kan voetballen dit kalenderjaar. 

De KNVB benadrukt tot slot dat de ontwikkeling van het coronavirus en de maatregelen die het demissionaire kabinet neemt, leidend zullen zijn in verdere besluitvorming.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie