Nieuws

De Boer 'fan' van 'passer' Blind: 'Maar op links ga ik voor Malacia bij Oranje'

De Boer 'fan' van 'passer' Blind: 'Maar op links ga ik voor Malacia bij Oranje'

11-10-2022 19:15

Ronald de Boer zou niet Daley Blind, maar Tyrell Malacia opstellen bij het Nederlands elftal. Dat vertelt de oud-Ajacied aan Voetbal International.

"Ik ben een Blind-fan, maar op links ga ik toch voor Tyrell Malacia", aldus De Boer. Blind maakt de laatste weken geen al te beste indruk bij Ajax en kreeg de nodige kritiek te verwerken. Zaterdag verschoof Ajax-trainer Alfred Schreuder de linkspoot naar het centrum.

Ook Malacia verkeert niet in beste vorm. De linksback verloor zijn basisplaats bij Manchester United na twee zwakke duels tegen Manchester City en Omonia Nicosia onder Erik ten Hag. Toch geeft De Boer op linkback bij Oranje de jeugdexponent van Feyenoord de voorkeur. "Ik denk dat je anders tegen een Kylian Mbappé of een andere topper erg kwetsbaar bent over links. Daley Blind is een passer, maar dat kunnen Aké en Frenkie de Jong, die bij mij onomstreden is, ook."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!