Ten Hag verbaast zich over afgekeurde goal Haller: 'Ik snap het niet meer'

Ten Hag verbaast zich over afgekeurde goal Haller: 'Ik snap het niet meer'

02-12-2021 23:58 Laatste update: 02-12-2021 23:58
Eredivisie 0 Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag is erg tevreden met de prestatie van zijn ploeg in het duel met Willem II. De Amsterdammers wonnen gemakkelijk met 5-0 van de Tilburgers. De coach bespreekt de prestatie van de ploeg, het lage aantal tegendoelpunten en de afgekeurde goal van Sébastien Haller, die voor de nodige gesprekstof na afloop van het duel zorgde.  

Ten Hag begint het interview met betaalzender ESPN door te concluderen dat 'de tegenstander overklast is'. "Dat is goed, we hebben de tegenstander geen moment het gevoel gegeven dat hier iets te halen viel. We kwamen snel tot kansen en goals. In de tweede helft zag je de reactie bij Willem II: ze gingen met zijn allen terug. Wij moeten dan proberen om nog meer kansen te creëren, maar dat valt niet mee", vervolgt de oefenmeester zijn relaas. 

Ajax wist dit Eredivisie-seizoen maar liefst dertien keer de nul te houden. In slechts twee wedstrijden moest de defensie een tegendoelpunt slikken. "Wij spelen superaanvallend. Als je dan zo veel ruimte weggeeft, is het ontzettend knap dat je heel weinig kansen weggeeft", reageert de Oldenzaler. Over de reden waarom de Amsterdammers zo weinig tegen goals krijgen, heeft Ten Hag een Cruyffiaanse wijsheid in petto. "We vallen met zijn allen aan, maar verdedigen ook met zijn allen. Dat moet vooral zo blijven." 

Over de afgekeurde goal van Haller is Ten Hag duidelijk. "Ik snap het eigenlijk ook niet niet meer", zegt de coach. De Ajax-trainer trekt de parallel met een soortgelijk moment uit de wedstrijd tegen Sparta. "Op Spangen (bij Sparta, red.) hadden we eenzelfde situatie met Ryan Gravenberch, die per ongeluk de bal aan een speler van Sparta gaf. Toen stond iedereen in brand, want het was een hele grote kans voor Sparta. Toen was het gewoon doorgaan, maar dit is buitenspel. Dat moeten we nog even goed nakijken. Of deze goal geldig was? Dat weet ik niet, ik moet me erin verdiepen." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie