Nieuws

Europees avondje: waar worden de wedstrijden van Feyenoord, PSV en AZ uitgezonden?

Europees avondje: waar worden de wedstrijden van Feyenoord, PSV en AZ uitgezonden?

13-10-2022 12:00 Laatste update: 12:30

Donderdagavond staan de vierde poulewedstrijden van de Europa- en Conference League weer op het programma. Met Feyenoord, PSV en AZ komen er drie Nederlandse clubs in actie. Hoe laat beginnen de wedstrijden en waar kunnen deze worden gevolgd? VoetbalNieuws maakt het overzichtelijk voor je.

Welke wedstrijden worden er uitgezonden op de Nederlandse tv?

Om 18.45 komen Feyenoord en AZ al in actie. De Rotterdammers nemen het in de eigen Kuip op tegen FC Midtylland, de Deense club waar tegen afgelopen midweek nog enigszins teleurstellend gelijk werd gespeeld (2-2). Feyenoord begint als koploper van groep F aan het duel en zal het koste wat kost willen winnen, aangezien ze net als Midtylland, Lazio en Sturm Graz tot nu toe op vier punten staan.

Bij AZ zit de druk er wat minder op tegen Apollon Limassol. De Alkmaarders hebben met negen punten uit drie wedstrijden een vlekkeloze Europese start achter de rug. Afgelopen week leek het maximale resultaat toch even moeilijk haalbaar tegen de Cyprioten, maar de uit de ziekenboek teruggekeerde Jesper Karlsson maakte iets voor tijd de winnende treffer. Mocht de huidige koploper van de Eredivisie er met de overwinning vandoor gaan, dan is het sowieso geplaatst voor de knock-out fase van de Conference League.

Om 21.00 worden PSV en Manchester United uitgezonden. De Eindhovenaren ontvangen het geplaagde FC Zürich, waar in de heenwedstrijd nog met 1-5 van werd gewonnen. United ontvangt Omonia Nicosia op Old Trafford. De ploeg van manager Erik ten Hag had het maar wat lastig in Cyprus, maar hoopt op dezelfde uitkomst als die van afgelopen donderdag: winst.

Waar worden de wedstrijden uitgezonden?

Feyenoord - FC Midtylland: Veronica/ESPN 2 (18.45)
Apollon Limassol - AZ: ESPN (18.45)
PSV - FC Zürich: Veronica/ESPN 2 (21.00)
Manchester United - Omonia Nicosia: ESPN (21.00)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!