Nieuws

Door dit soort dingen wordt de drempel om uit de kast te komen alleen maar hoger

"Door dit soort dingen wordt de drempel om uit de kast te komen alleen maar hoger"

11-10-2022 15:19 Laatste update: 15:22
0

Wout Brama en Maud Roegering hebben zich op Coming Out Day uitgesproken tegen homofobie in de voetbalwereld. Eerstgenoemde concludeert dat het voor homoseksuele voetballers helemaal niet zo makkelijk is om uit de kast te komen als men denkt.

Zondag tweette Iker Casillas dat hij homoseksueel was. Vervolgens reageerde Carles Puyol onder het bericht dat 'het tijd was om ons verhaal te vertellen'. Niet veel later stelde de Spaanse doelman dat zijn Twitteraccount gehackt was. "Het is zogenaamd een grap", begint Roegering bij Milan & Fresia Parkeren de Bus van ESPN. "Ik geloof er geen fuck van dat ze zijn gehackt, laat ik dat vooropstellen. Je hebt zoveel volgers en je bent zó bekend. Je bevestigt daarmee weer het beeld over de homoacceptatie in de mannenvoetballerij."

Brama is het eens met de FC Twente-speelster. "Als je de reacties ziet op internet, dat is echt niet oké", zucht hij. "Stel je nou voor dat je homoseksueel bent en je ziet dit gebeuren... Dat zou heel pijnlijk zijn. Het is al heel moeilijk om in de mannelijke voetbalwereld uit de kast te komen. Als je dan dit soort dingen ziet, hoort of leest, wordt de drempel alleen maar hoger."

Volgens Brama is het dan ook onzin dat de voetbalwereld veilig genog is om uit de kast te komen. "Heel veel mensen roepen dan: 'Waarom doe je dat niet? Is toch prima? Iedereen accepteert het, toch?' Dat is gewoon niet zo", aldus de FC Twente-middenvelder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie