Nieuws

Zwitsers klaar voor onderonsje: 'Grotere mirakels gezien dan overwinning op PSV'

Zwitsers klaar voor onderonsje: 'Grotere mirakels gezien dan overwinning op PSV'

11-10-2022 09:25

FC Zürich treft donderdag PSV in de Europa League en reist met een nieuwe trainer af naar Eindhoven. Bo Henriksen staat te trappelen om met de club Europees te spelen en sluit een overwinning op de Eindhovenaren zeker niet uit. 

Voorzitter Ancillo Canepa sprak tijdens de presentatie van de trainer van een 'absolute droomoplossing' met het aantrekken van Henriksen. De 47-jarige Deen debuteert donderdag als trainer van FC Zürich. "Ik heb grotere mirakels gezien dan een overwinning op PSV. We hebben geen druk. Het is maar voetbal", liet de voormalig trainer van onder meer FC Midtjylland weten. 

FC Zürich verloor de eerste drie duels in Groep A van de Europa League. De Zwitsers hebben daardoor een overwinning hard nodig om nog een rol van betekenis te spelen in de groepsfase van het toernooi. "Ik hou van winnen, ik wil altijd winnen en we zullen winnen", besluit Henriksen. PSV en FC Zürich trappen donderdag om 21.00 uur af in het Philips Stadion. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!