Ajax haalt uit tegen onthutsend zwak Willem II, teller stokt bij vijf treffers

02-12-2021 22:53 Laatste update: 23:55

Ajax heeft eenvoudig gewonnen van Willem II. In de Johan Cruijff Arena stokte de teller bij vijf doelpunten en wonnen de Amsterdammers eenvoudig met van de Tilburgers. De ploeg van Erik ten Hag begint de drukke decembermaand met de zege op de Tricolores dus uitstekend.

De Amsterdammers gaven vanaf de eerste minuut een duidelijk signaal af. Met dominant spel werd al snel de wil opgelegd aan de in zeer matige vorm verkerende bezoekers. In de openingsfase was Ryan Gravenberch dicht bij de openingstreffer, zijn inzet werd van de lijn gehaald door Willem II-verdediger Leroy Owusu.

Even later was het wel raak, nadat Ajax eerst nog enkele kansen miste. Smaakmaker Antony ontving de bal net buiten het strafschopgebied en krulde hem op prachtige wijze in de bovenhoek. Drie minuten was het opnieuw raak voor de thuisploeg toen Lisandro Martínez raak schoot uit een corner. Een monsterscore leek in de maak, toen Antony met zijn tweede treffer van de avond de 3-0 maakte na 23 minuten spelen.

VAR-ingreep voorkomt erger
Even later greep de VAR in toen Sébastien Haller de 4-0 leek te verzorgen. De aanvaller schoot in de korte hoek raak. Scheidsrechter Edwin van de Graaf werd door de videoscheidsrechter terechtgewezen op buitenspel en dus ging het feestje voor het Ivoriaanse goudhaantje niet door.

Vlak na rust was Martínez dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond. Met zijn inzet teisterde de Argentijnse centrumverdediger het aluminium. Niet veel later leek Antony met een schouderblessure uit te vallen, maar de schade viel mee. De Braziliaanse vleugelflitser, die wederom een sterke wedstrijd speelde, kon verder.

Daarna nam Ajax wat gas terug en ging het tempo aan de bal omlaag. De landskampioen liep in het restant van de wedstrijd toch nog verder uit op de Tilburgse bezoekers: het slotakkoord werd verzorgd door de in de basis gestarte Davy Klaassen (Steven Berghuis ontbrak omdat hij vader is geworden) en invaller Danilo Pereira.

Zo beleefde de thuisploeg een uitstekende avond. In de lege Joan Cruijff Arena werd gemakkelijk gewonnen van een zwak Willem II. De Amsterdammers blijven aan kop in de Eredivisie. De Tilburgers, onder leiding van trainer Fred Grim, zakken steeds verder af op de ranglijst en staan inmiddels twaalfde.