Transfernieuws

'Ik blijf nog één seizoen bij Vissel Kobe, daarna wil ik terug naar Barcelona'

'Ik blijf nog één seizoen bij Vissel Kobe, daarna wil ik terug naar Barcelona'

11-10-2022 07:38

FC Barcelona-legende Andrés Iniesta ziet het wel zitten om binnenkort terug te keren naar de Catalaanse club. De Spaanse spelverdeler wil nog één seizoen bij het Japanse Vissel Kobe spelen en denkt daarn aan een terugkeer als trainer of sportdirecteur. 

Iniesta vertelt over zijn toekomstplannen in gesprek met La Gazetta dello Sport. "Ik ga nog een jaar door bij Vissel Kobe, maar daarna moeten we gaan kijken. Ik zou het fantastisch vinden om terug te keren bij Barcelona", erkent de Spaanse legende die Nederland veel pijn deed in 2010. "Het is mijn thuis, maar ik weet nog niet in welke rol ik zou terugkeren. Hoofdtrainer, sportdirecteur, iets in die richting."

De inmiddels 38-jarige middenvelder is nog altijd actief als voetballer en staat sinds 2018 onder contract bij Vissel Kobe. Iniesta speelde tussen 1996 en 2018 bij FC Barcelona en won alles wat er te winnen viel. Met de Spaanse nationale ploeg werd in 2008 en 2012 het EK gewonnen en legde de middenvelder in 2010 beslag op het WK. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!