Flemming kraakt kabinetsbesluit: 'Ik had wel een actieplan verwacht'

Flemming kraakt kabinetsbesluit: 'Ik had wel een actieplan verwacht'

02-12-2021 22:01 Laatste update: 22:41
Eredivisie 0 Reacties

Zian Flemming is verbolgen over het kabinetsbesluit om sporten na 17.00 uur niet toe te staan. Na zijn goal in de wedstrijd tegen AZ (2-1 nederlaag), maakte hij een statement door een briefje aan de camera te tonen waarop 'Sporten is gezond' stond.  

"De inspiratiebron is mijn broertje, die vorig seizoen niet heeft kunnen spelen en ook dit seizoen ziet worden stopgezet", reageert de spelmaker van Fortuna Sittard voor de camera van ESPN na afloop van de wedstrijd. "Het belangrijkste is dat sporten gezond is. Ik ben van mening dat we meer aandacht kunnen besteden aan een gezonde levensstijl. Volgens mij zegt elke wetenschapper en onderzoeker dat sporten, gezond eten en goed slapen je weerstand verhoogt. Ik vind het bijzonder dat ik daar nooit iets over heb gehoord (van het kabinet, red.)", vervolgt de 23-jarige middenvelder.  

Hij is bepaald nog niet klaar met zijn relaas en had 'van de leiding van het land ook wel een actieplan verwacht'. Eerder op de dag bracht Flemming een statement naar buiten via Instagram waarop hij duidelijk stelling nam tegen de maatregelen van het kabinet. "Breng mensen juist in beweging en laat ze sporten!", schreef hij onder meer in het statement.  

De middenvelder plaatst een kanttekening bij het motief van het kabinet, om over te gaan op deze rigoureuze maatregel: "Als het echt zo is dat het sluiten van sporten na 17:000 uur een positief effect heeft op de ziekenhuisopnames, dan zou ik daar heel graag de achterliggende berekening en de grondslag van zien. Als dat erbij geleverd wordt, kunnen mensen zich er veel beter bij neerleggen." 

Tot slot laat Flemming zien zich ingelezen te hebben over het onderwerp. "Ook de bekende neurowetenschapper Erik Scherder zegt dat bij een halfuur bewegen je weerstand exponentieel omhoog gaat. Ik denk en hoop dat ik gelijk heb, anders heb in elk geval mijn gevoel voor de amateursport uitgesproken", besluit de uitgesproken spelverdeler van Fortuna Sittard.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie