Nieuws

Bosz kan Lyon met opgeheven hoofd verlaten: 'Schudde de hand van een slimme man'

Bosz kan Lyon met opgeheven hoofd verlaten: 'Schudde de hand van een slimme man'

10-10-2022 18:38

De wegen van Peter Bosz en Olympique Lyonnais scheidden zich zondag officieel, maar voorzitter Jean-Michel Aulas heeft louter goede woorden over voor de Nederlandse oefenmeester. Laurent Blanc is de opvolger van Bosz en is inmiddels al gepresenteerd. 

Tijdens de presentatie van Blanc wilde Aulas nog enkele dingen kwijt over Bosz. "Toen we Peter de hand schudde, gaf ik een hand aan een slimme man. Een loyale man. We hebben onze gezamenlijke doelstellingen niet behaald, maar dat neemt niet weg dat Peter altijd een goed mens is geweest", laat de voorzitter weten op een persconferentie, opgetekend door RMC Sport

Blanc stond drie jaar geleden al op het punt zich bij Les Gones te voegen, maar destijds ging de voorkeur naar Rudi Garcia. "Ik neem al 35 jaar beslissingen. Soms goede, soms verkeerde", stelt Aulas over het besluit van 2019. Garcia was de eerste keuze van sportief directeur Juninho, die van Aulas toestemming had gekregen de trainer naar voren te schuiven. 

Aulas kijkt er naar uit om alsnog met Blanc samen te werken. "We laten zien dat we risico's durven te nemen. Dat geeft onze ambitie weer. Ik ben ervan overtuigd dat we er met Laurent gaan komen", besluit de voorzitter. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!