Nieuws

FC Twente accepteert schikkingsvoorstel en is Cerny minstens twee duels kwijt

FC Twente accepteert schikkingsvoorstel en is Cerny minstens twee duels kwijt

10-10-2022 17:47
1

FC Twente moet het minstens twee wedstrijden zonder Vaclav Cerny stellen. De Tsjech kreeg in het duel met Feyenoord een directe rode kaart en de club heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd, valt te lezen op de clubsite

Cerny was gedreven bezig aan het duel met Feyenoord en kwam veel te hard in op Javairô Dilrosun. De ploeg van Ron Jans deed zijn beklag, aangezien Dennis Higler eerder in de actie niet floot voor een overtreding van Feyenoord, maar over de rode kaart zelf viel maar weinig te twisten. Het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, is geaccepteerd door FC Twente. 

FC Twente stond in de gehele tweede helft met tien man en verloor de topper tegen Feyenoord met 2-0. Door de nederlaag moeten de Tukkers de vierde plek afstaan aan Feyenoord en staat de club zelf op de vijfde plaats. Cerny mist in ieder geval de thuiswedstrijd tegen FC Groningen en het uitduel met SC Cambuur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!