Nieuws

Gifbeker nog lang niet leeg voor Casillas: 'Grappen hierover zijn heel pijnlijk'

Gifbeker nog lang niet leeg voor Casillas: 'Grappen hierover zijn heel pijnlijk'

10-10-2022 17:29

Iker Casillas en Carles Puyol hebben na het verwijderde Twitter-bericht op zondag een storm van kritiek over zich heengekregen. De voormalig voetballers maakten een misplaatste grap over een 'coming-out', een onderwerp dat vooral in de voetbalwereld zeer gevoelig ligt. 

Volgens Thijs Smeenk, bestuurslid van de John Blankenstein Foundation, is het een kwalijke kwestie dat de twee oud-spelers een dergelijke grap maakten. "Voetballers die ermee worstelen om uit de kast te komen, werpt dit heel ver terug. Het is heel pijnlijk dat ze denken hierover grappen te kunnen maken", stelt Smeenk tegenover de NOS. De John Blankenstein Foundation, vernoemd naar de scheidsrechter die openlijk uit de kast kwam in Nederland, zet zich in om een veiliger sportklimaat te creëren, vooral voor leden van de lhbti-gemeenschap. 

Het verhaal is inmiddels bij velen bekend: Casillas plaatste zondag een bericht op Twitter, met de woorden: 'Hopelijk respecteren jullie me. Ik ben gay.", waarop Puyol reageerde: 'Het is tijd dat we ons verhaal vertellen, Iker". Puyol bood zijn excuses aan na alle ophef en Casillas claimde dat zijn account was gehackt. "Het lijkt er meer op dat hij geschrokken is van de impact van zijn tweet", denkt Smeenk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!