Nieuws

Gakpo en Simons doelwit in uitduel: 'Nijhuis is levensgevaarlijk voor de spelers'

Gakpo en Simons doelwit in uitduel: 'Nijhuis is levensgevaarlijk voor de spelers'

10-10-2022 16:17 Laatste update: 20:37
2

PSV won dan wel het traditioneel lastige uitduel bij sc Heerenveen, maar Xavi Simons en Cody Gakpo waren meermaals het mikpunt van de Friezen met nare overtredingen. Volgens Aad de Mos was scheidsrechter Bas Nijhuis te weinig bezig met het in bescherming nemen van de spelers van PSV

De Mos heeft na het duel tussen Heerenveen en PSV weinig goede woorden over voor Nijhuis. "Ik erger me er enorm aan", stelt de oud-trainer en analist in de nieuwe aflevering van Elfrink & De Mos. "Het is allemaal heel leuk en aardig met die praatprogramma's en het weglachen van situaties. Ik vind het best een aardige gozer, maar dat is levensgevaarlijk voor spelers. Daar moet de KNVB iets van zeggen."

De scheidsrechter moet veel sneller fluiten voor bepaalde overtredingen, is De Mos van mening. "De scheidsrechterbaas moet hem bij hem roepen en gaan fluiten voor overtredingen die een blinde kan zien. Jules de Corte (een blinde zanger uit de jaren '60-'90, red.) ziet dat het aanslagen zijn op voeten van spelers en hij laat het gewoon doorlopen. Dat kan niet, dat is te veel kapitaal voor de clubs", besluit De Mos. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!