Nieuws

Veel lege stoelen in komende Bundesliga-speelrondes: maximaal 15.000 toeschouwers

Veel lege stoelen in komende Bundesliga-speelrondes: maximaal 15.000 toeschouwers

02-12-2021 16:39

De Duitse overheid heeft besloten dat er voor een onbepaalde periode maximaal 15.000 toeschouwers aanwezig mogen zijn bij wedstrijden in het Duitse profvoetbal. Er zullen zaterdag dus gaten in de Gelbe Wand van Borussia Dortmund zitten, als de topper tegen Bayern München op het programma staat.

Voetbalstadions mogen tot vijftig procent vol, met een maximum van 15.000 bezoekers. Het dragen van een mondkapje op de tribune is verplicht en alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn of een geldig herstelbewijs hebben, zijn welkom in de stadions. Zo neemt Duitsland een voorschot op de 2G-regel, al overwegen de oosterburen een uitzondering met een '2G Plus'-regel. Mensen die een negatieve test kunnen afleggen, mogen dan ook een wedstrijd bijwonen.

Omdat in Duitsland elke deelstaat eigen coronamaatregelen mag treffen, moeten RB Leipzig en Bayern München de thuiswedstrijden volledig achter gesloten deuren spelen. De deelstaten Saksen en Beieren hebben besloten dat voetbalsupporters helemaal niet welkom zijn. Dortmund anticipeerde eerder deze week al op de naderende berichten. BVB verkocht maar 26.000 tickets voor de kraker, terwijl het Signal Iduna Park plaats biedt aan 80.000 mensen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!