Nieuws

Kritiek stroomt binnen na verwijderd Casillas-bericht: 'Ongehoord respectloos'

Kritiek stroomt binnen na verwijderd Casillas-bericht: 'Ongehoord respectloos'

10-10-2022 10:33

Iker Casillas deed zondag ogenschijnlijk een grote onthulling door op sociale media uit de kast te komen en Carles Puyol haakte daar snel op in, maar de oud-doelman verwijderde snel zijn bericht en claimde gehackt te zijn. Niet iedereen gelooft de redenatie van de oud-speler en de kritiek stroomt inmiddels binnen. 

Onder meer Josh Cavallo liet na het incident van zich horen. De 22-jarige linksback van Adelaide United kwam het afgelopen jaar openlijk uit de kast en heeft er moeite mee dat er lacherig wordt gedaan over de situatie. 'Iker Casillas en Carles Puyol die grappen maken over uit de kast komen in het voetbal is teleurstellend. Het is een moeilijke reis die elke LGBTQ+’er moet doormaken. Om te zien hoe mijn rolmodellen en legendes van de sport er een lolletje van maken om ‘uit de kast te komen’, het is ongehoord respectloos', schrijft Cavallo op Twitter.

Oranje Leeuwin Merel van Dongen besloot ook te reageren op de situatie met de tekst 'Ik hoop dat je me respecteert: ik ben homofobie beu', inhakend op het eerste bericht van Casillas. Marten de Roon, die bekend staat om zijn minder serieuze Tweets, sloeg voor de verandering een serieuzere toon aan. 'Of Casillas nu gehackt is of niet: ik zie te veel berichten die niet kunnen. Het is wachten op de dag dat dit geen nieuws zou zijn, want eigenlijk is dat het probleem hier', besloot de Oranje-international. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!