Nieuws

RB Leipzig-trainer biedt Brobbey excuses aan: 'Op deze manier was het lastig'

RB Leipzig-trainer biedt Brobbey excuses aan: 'Op deze manier was het lastig'

02-12-2021 16:06 Laatste update: 16:09

RB Leipzig-trainer Jesse Marsch heeft in een gesprek met Brian Brobbey zijn excuses aangeboden voor de vroege wissel die hij doorvoerde. Tegen Bayer Leverkusen (1-3 verlies) werd de negentienjarige aanvaller in de 43e minuut naar de kant gehaald.

Marsch geeft toe dat het 'de maximale straf' voor elke voetballer is, om voor rust gewisseld te worden. De oefenmeester baalt dan ook van de slechte timing. "Ik heb Brian meerdere keren gesproken en mijn excuses aangeboden voor de timing van deze wissel", vertelt Marsch op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen 1. Union Berlin. De Amerikaan moest wegens een coronabesmetting de wedstrijd vanuit huis coachen, wat het niet makkelijker maakte.

Via de telefoon had Marsch verbinding met zijn assistenten. "Het is lastig om alles vanuit huis te regelen, vooral omdat er ook een tijdsverschil is tussen de wedstrijd en de televisie", geeft de Leipzig-trainer als excuus. Marsch geeft toe dat hij eigenlijk Dominik Szoboszlai naar de kant wilde halen. "Maar we hadden in elk geval kunnen wachten tot de rust", besluit hij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!