Nieuws

Pasveer moet vrezen voor plek bij Oranje: 'In één week kan je heel veel verspelen'

Pasveer moet vrezen voor plek bij Oranje: 'In één week kan je heel veel verspelen'

10-10-2022 08:16 Laatste update: 08:19

Remko Pasveer moest het zondagavond ontgelden bij Studio Voetbal. De 39-jarige doelman ging de afgelopen week twee keer in de fout. Volgens de analisten zou dit wel eens funest kunnen zijn voor zijn kansen op een plek in de Oranje-selectie voor het WK.

Afgelopen dinsdag maakte Pasveer met een foute bal bij de 1-4 van SSC Napoli deel uit van de algehele Ajax-malaise. Afgelopen zaterdag maakte de doelman opnieuw geen sterke indruk tegen Volendam, waar hij opzichtig grabbelde bij de 1-3 van Lequincio Zeefuik.

"Hij maakt deze week absoluut twee hele slechte beurten", begint Leonne Stentler bij Studio Voetbal. Collega-analist Pierre van Hooijdonk zet ook zijn vraagtekens bij Pasveer. "Ik ben geen fan. Deze week is duidelijk geworden dat Pasveer weer de Pasveer is die hij altijd was."

"Een prima keeper, maar we moeten niet van een huiswijn de allerbeste wijn van een restaurant maken", tiert Van Hooijdonk vrolijk verder. Ibrahim Afellay denkt dat de fouten hem wel eens de das voor zijn plek onder de lat bij Oranje, die volgens hem aan Jasper Cillessen gaat worden toebedeeld. "Wat in het voordeel van Cillessen spreekt, is dat hij toernooiervaring heeft."

"Pasveer heeft vorig seizoen en dit seizoen een hele goede periode gehad, maar in een week tijd kan je heel veel verspelen”, vervolgt de realistische Affelay. “Dan valt iedereen over je heen. Hoe ik op dit moment naar de situatie kijk, denk ik dat Cillessen eerste keeper is op het WK."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!