Nieuws

Van Hanegem: 'Als je zelf hebt gevoetbald weet je precies wat hij daar deed'

Van Hanegem: 'Als je zelf hebt gevoetbald weet je precies wat hij daar deed'

10-10-2022 07:17

Feyenoord werd zondag flink in het zadel geholpen tegen FC Twente. De Rotterdammers speelde een hele helft tegen tien man van de club uit Enschede omdat Vaclav Cerny vlak voor rust met rood van het veld ging. Willem van Hanegem verdedigt de Tsjech niet in zijn column bij het Algemeen Dagblad.

Recht voor de ogen van Dennis Higler ging Cerny opzichtig het duel met Javaïro Dilrosun in. De aanvaller deed dit met de noppen vooruit, recht op de scheen van de Feyenoorder. De arbiter trad resoluut op door gelijk de rode kaart te tonen, tot ongeloof van de Tsjech.

‘Als je zelf hebt gevoetbald weet je precies wat hij daar deed bij Dilrosun, over de bal stappen. Rood was echt volkomen terecht’, begint Van Hanegem zijn column. ‘Ron Jans moet hem deze week maar aan zijn oren trekken, want als je zo hard roept dat je mee wil doen, dan zijn dit bepalende momenten in een strijd om de bovenste plekken. Dáár moet je als trainer bovenop zitten.’

Door het verloren duel tegen Feyenoord (2-0) kijkt Twente momenteel tegen een gat van minimaal vier punten aan met de top vier.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!