Nieuws

Clasie en Jansen na herovering koppositie: 'Over tien wedstrijden pas praten'

Clasie en Jansen na herovering koppositie: 'Over tien wedstrijden pas praten'

09-10-2022 18:21
0

Aanvoerder Jordy Clasie en trainer Pascal Jansen blijven na de 1-2 overwinning van AZ op FC Utrecht nuchter. De Alkmaarders heroverden daarmee de koppositie in de Eredivisie, die zaterdag werd gepakt door Ajax. Na afloop van de wedstrijd reageren beide heren voor de camera’s van ESPN op de vraag of AZ een serieuze titelkandidaat is.

"Jullie moeten zeggen of schrijven wat jullie zelf willen", aldus Clasie. "Als je hier wint, in een heel lastige uitwedstrijd, doe je goede zaken. Er zijn pas negen wedstrijden gespeeld, dus dit is nog maar het begin. Over een wedstrijd of tien kun je echt zeggen of we mee kunnen doen of niet. Maar het gaat wel lekker."

Jansen is het eens met zijn aanvoerder en vult hem aan. "Wij moeten rustig doorgaan. We wilden de wedstrijd vandaag controleren en de tribune aan onze kant krijgen. Dat is aardig gelukt. We waren goed aan de bal en er was veel beweging."

AZ deed in het seizoen 2019/2020 voor het laatst nadrukkelijk mee om de landstitel. De ploeg van toenmalig trainer Arne Slot eindigde destijds een door corona platgelegde competitie als eerste. Een kampioenschap zat er niet aan verbonden. In 2009 lukte dat onder Louis van Gaal wel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll