Reactie

Kökçü na prachtige vrije trap: 'In De Kuip heb ik ze nog niet zo gescoord'

Kökçü na prachtige vrije trap: 'In De Kuip heb ik ze nog niet zo gescoord'

09-10-2022 17:34 Laatste update: 17:38

Orkun Kökçü won zondagmiddag in De Kuip met zijn Feyenoord van FC Twente (2-0). De jonge aanvoerder van de Rotterdammers opende vlak voor rust de score met een prachtige vrije trap. Voor de camera’s van ESPN vertelt hij dat daar regelmatig op wordt geoefend, met een inventief systeem.

"In de jeugd heb ik ze zo wel eens gescoord, maar in De Kuip eigenlijk nog niet. We hebben op het trainingscomplex een nieuw apparaat waarmee we vrije trappen kunnen oefenen. De muur springt dan automatisch mee. Ik heb er dus op kunnen trainen. Hij zat er lekker in", zegt de aanvallende middenvelder.

Feyenoord startte opmerkelijk genoeg met vijf man achterop. "Het is eigenlijk nog steeds zoeken, omdat we best wel laat bij elkaar zijn gekomen", vervolgt de Turks international. "We zochten naar iets waardoor iedereen in zijn kracht komt en dachten dat dit misschien zou werken. We zijn daarna weer snel geswitcht naar 4-3-3 en ik denk dat dat uiteindelijk goed heeft uitgepakt."

Analist Karim El Ahmadi reageert daarop. "Ik vind dat Orkun zijn sterkste momenten kent wanneer er een echte controleur naast hem staat. Vorig jaar was dat met Fredrik Aursnes het geval, vandaag met Lutsharel Geertruida. Hij krijgt daardoor spelvrijheid en dan is hij gewoon fantastisch."

Kökçü zelf is gevleid met het compliment, maar weet ook dat hij completer moet worden. "Ik kon me met Fredrik, en nu met Lutsharel, inderdaad meer focussen op het aanvallen. Maar als ik een complete speler wil worden, moet ik ook met vijf verdedigers mijn draai zien te vinden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!