AZ wint lastig uitduel met FC Utrecht en neemt koppositie weer over van Ajax

09-10-2022 16:26 Laatste update: 16:32

AZ heeft zondagmiddag met 1-2 gewonnen bij FC Utrecht. De Alkmaarders nemen de koppositie in de Eredivisie zo weer over van Ajax, dat zaterdag won van FC Volendam.

AZ begon goed aan het duel met de Domstedelingen, maar leek in de veertiende minuut wel op achterstand te komen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees naar de stip na vermeend hands van een AZ'er. De leidsman moest naar de monitor komen van de VAR en draaide zijn beslissing daarna terug. Vervolgens was het in de 31ste minuut raak voor de Alkmaarders. Myron van Brederode zette zijn ploeg met een goede individuele actie op voorsprong.

In de tweede helft ging AZ vrolijk verder met aanvallen. In de 52ste minuut probeerde Tijjani Reijnders het na een schitterende rush in de korte hoek, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Ongeveer een kwartier later was het alsnog raak voor AZ. Yukinari Sugawara kapte in de zestien naar binnen en schoot met zijn linkerbeen de bal in de verre kruising. De Japanner leek daarmee de eindstand te bepalen, maar in de absolute slotfase deed Utrecht nog wat terug via Moussa Sylla.

Door de overwinning op de Domstedelingen staat AZ weer bovenaan in de Eredivisie. Ajax staat met één punt minder op de tweede plaats.