Nieuws

Update: Casillas reageert op tweet-ophef: 'Excuses, mijn account was gehackt'

Update: Casillas reageert op tweet-ophef: 'Excuses, mijn account was gehackt'

09-10-2022 17:13 Laatste update: 17:16

Iker Casillas is middels een tweet openbaar uit de kast gekomen. De oud-doelman krijgt via Twitter de nodige steun van onder meer Carles Puyol.

'Ik hoop dat jullie me respecteren: ik ben homoseksueel', luidt de tweet van Casillas. De legende van Real Madrid heeft de moed bij elkaar geraapt om openlijk uit de kast te komen. 'Het is tijd om ons verhaal te vertellen', reageert Puyol met een hartje en een kus emoji. Het is onbekend of de oud-centrale verdediger mogelijk ook uit de kast komt of dat het puur om een steunbetuiging gaat. 

Casillas ging vorig jaar uit elkaar met zijn vrouw, waarmee de oud-keeper vijf jaar samen was en twee kinderen had. Mogelijk heeft de scheiding dus alles te maken met de seksuele geaardheid van de Spanjaard. 

De reacties op de coming out zijn verdeeld. Veel mensen denken dat het account van Casillas en Puyol gehackt is. 'Is het nou echt zo?', reageert iemand. 

Update: Iker Casillas heeft de tweet waarin hij uit de kast leek te komen inmiddels weer verwijderd. De Spaanse media verwachten dat het gaat om een misplaatste grap als reactie op de geruchten rondom het liefdesleven van de oud-doelman van Real Madrid. 

Update: Iker Casillas heeft gereageerd op de ophef rondom zijn tweet. 'Mijn account was gehacked. Gelukkig is alles in orde nu. Excuses aan al mijn volgers en in het bijzonder aan de lhbti-gemeenschap', tweet de oud-doelman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!