Nieuws

KNVB en D66 eensgezind: wetsvoorstel om matchfixing strafbaar te stellen

KNVB en D66 eensgezind: wetsvoorstel om matchfixing strafbaar te stellen

02-12-2021 14:51

De Tweedekamerfractie van D66 wil matchfixing expliciet strafbaar stellen. Een aanpassing van de wet zou het volgens de politieke partij voor het Openbaar Ministerie makkelijker moeten maken om de matchfixers en frauderende sporters op te sporen.

D66 meldt dat het voorsel gesteund wordt door VVD, CDA, ChristenUnie en SP, weet de NOS. Andere Europese landen kennen al een strafbepaling voor matchfixing. "Ik vind dat Nederland niet aan de zijlijn mag blijven staan", stelt D66-kamerlid Jeanet van der Laan. In Nederland is er tot dusver nog nooit iemand vervolgd om betrokkenheid bij matchfixing.

Volgens het OM moeten er eerste concrete afspraken worden gemaakt over de definitie van matchfixing, voor het wetsvoorstel eventueel aangenomen kan worden. De KNVB laat via Twitter weten het eens te zijn met D66 en het voorstel te steunen. 'De KNVB is groot voorstander van strafbaar maken matchfixing', schrijft de voetbalbond. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!