Nieuws

Veel vraagtekens bij PSV op bezoek bij Heerenveen, Van Nistelrooij puzzelt verder

Veel vraagtekens bij PSV op bezoek bij Heerenveen, Van Nistelrooij puzzelt verder

09-10-2022 09:17 Laatste update: 10:01

PSV treft zondag sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. De Eindhovenaren speelden donderdagavond nog FC Zürich van de mat, maar door de blessure van Jarrad Branthwaite moet trainer Ruud van Nistelrooij tóch weer puzzelen. 

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat Van Nistelrooij nog altijd geen onomstreden speler heeft op de meeste posities. De spelersgroep van PSV is groot en de trainer maakt daar gretig gebruik van door spelers uit te proberen. Yorbe Vertessen was donderdag nog van grote waarde tegen Zürich en scoorde twee keer vroeg in het duel. 'Philipp Max, Armando Obispo, Joey Veerman, Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo waren onder normale omstandigheden altijd onomstreden basisspeler. Op de rest van de posities heeft Van Nistelrooij gezocht en gewisseld', schrijft het dagblad. 

Xavi Simons heeft zich de afgelopen weken onderscheiden op de nummer tien positie. Het ED is ondanks de twee treffers van Vertessen niet overtuigd van de Belg. 'Vertessen kreeg tegen Zürich een paar keer een zee aan ruimte en heeft zich nog niet bewezen als verfijnde spits.' Ook in de verdediging zijn de zaken nog niet op orde. 'Ramalho heeft dit seizoen een grote fout gemaakt in het duel met Rangers en was ook in andere duels niet feilloos. Met Teze werd geschoven tussen de backplaats en het centrum en op de eerste positie maakte hij een matige indruk. Branthwaite deed het niet onaardig als centrale verdediger, maar is nu niet helemaal fit', besluit het ED. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!