Nieuws

'Conte spreekt vertrouwen in Bergwijn uit: Nederlander mogelijk stand-in van Kane'

'Conte spreekt vertrouwen in Bergwijn uit: Nederlander mogelijk stand-in van Kane'

02-12-2021 14:37

Antonio Conte heeft de carrière van Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur nieuw leven ingeblazen. De buitenspeler kan lang niet altijd rekenen op speeltijd, maar de Italiaanse oefenmeester heeft een oplossing gevonden.

Tegen Brentford begint Spurs aan een slopende serie van tien wedstrijden in dertig dagen, waardoor Conte waar mogelijk zijn sterkhouders moet sparen. Eerder bevestigde de trainer al dat Harry Kane duels zal overslaan, maar donderdag komt hij tegenover Standard Sport met meer nieuws. "Ik denk dat Steven een goede optie is (voor de spitspositie, red.). Kane heeft deze maand rust nodig."

Bergwijn worstelt sinds zijn vertrek bij PSV met zijn consistentie in de Premier League, al kan een rol als diepste spits uitkomst bieden voor een verbetering daarvan. "We trainen erop met Steven. We proberen hem uit in de punt van de aanval, zodat hij er klaar voor is als Kane buiten de basis gehouden wordt", vervolgt Conte, die uitsluit dat hij Heung-min Son als aanvalsleider opstelt. "Eerlijk gezegd zie ik Son liever op nummer tien, waar hij nu ook speelt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!