Wedstrijdverslag

NEC speelt voor zevende keer (!) achter elkaar gelijk door late tegentreffer

NEC speelt voor zevende keer (!) achter elkaar gelijk door late tegentreffer

08-10-2022 22:55

NEC Nijmegen heeft zaterdagavond in de slotfase voor de zevende keer gelijkgespeeld, ditmaal tegen Excelsior. Jasper Cillessen en Oussama Tannane waren op dreef voor de thuisploeg, maar de wedstrijd eindigde voor beide spelers in mineur. 

NEC en Excelsior schoten uit de startblokken en zorgden in de eerste helft voor een enerverende pot voetbal. Cillessen wist een inzet van dichtbij te keren en hield zijn ploeg meermaals op de been. Tannane was de andere uitblinker bij NEC en de aanvaller toont de laatste weken aan het niveau van de Eredivisie meer dan aan te kunnen. Na het eerste half uur was het duidelijk dat NEC de betere ploeg was en het was wachten op de openingstreffer van de thuisploeg. 

De thuisploeg leek vlak voor rust op voorsprong te komen, maar Dirk Proper maakte in de vooractie hands en daarom werd de treffer afgekeurd. Na een klein uur spelen maakte Landry Dimata zijn eerste treffer in dienst van NEC op aangeven van Tannane. NEC leek lange tijd op weg naar een overwinning, maar kreeg in de slotfase tóch de tegentreffer te verwerken. Lazarous Lamprou was de verdediging met een schaar de baas en verschalkte de bal via de paal langs Cillessen. 

NEC speelt voor de zevende keer gelijk en dat is ruim dertig jaar voor het laatst voorgekomen in de Eredivisie. De Nijmeegse club is op de tiende plek te vinden in de Eredivisie met tien punten. Excelsior staat met eenzelfde aantal punten op de elfde plek. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s