Haaland scoort wéér bij City, ook Chelsea boekt eenvoudige overwinning op Wolves

08-10-2022 18:14

Manchester City en Chelsea FC hebben zaterdagmiddag geen fout gemaakt in de Premier LeagueThe Citizens zetten Southampton met 4-0 opzij in een wedstrijd waar Erling Haaland wéér trefzeker was. Chelsea eboekte een eenvoudige overwinning tegen Wolverhampton Wanderers.

Manchester City - Southampton 4-0

Manchester City is de laatste weken on fire en laat mede door Haaland weinig heel van de tegenstander. Ditmaal was het Southampton dat eenvoudig over de knie werd gelegd. João Cancelo opende na twintig minuten de score en de in bloedvorm verkerende Phil Foden verdubbelde de voorsprong na een half uur. In de tweede helft zorgde Riyad Mahred voor de 3-0 en maakte Haaland met de 4-0 zijn vijftiende goal in slechts negen wedstrijden.

Door de overwinning is City de tijdelijke koploper in de Premier League. Concurrent Arsenal komt zondag in actie en kan met een overwinning weer op de eerste plaats belanden. Southampton staat zestiende en moet snel punten pakken, anders eindigt de club snel in de degradatiezone.

Chelsea - Wolverhampton Wanderers 3-0

Graham Potter kan als manager van Chelsea opnieuw een overwinning op zijn conto schrijven. The Blues waren overduidelijk de betere partij, maar het duurde ruim drie kwartier voordat de ploeg op voorsprong kwam. Dat gebeurde op naam van Kai Havertz. Na de openingstreffer was het hek van de dam en volgde vijf minuten later de 2-0 van Christian Pulisic. Armando Broja zorgde in de slotfase voor de 3-0. Chelsea is door de overwinning terug te vinden op de vierde plaats, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. Wolves pakte in de eerste negen wedstrijden pas zes punten en staat voorlaatste.