Nieuws

Frimpong (Leverkusen) ambitieus: 'Als je hier speelt, speel je ook in Oranje'

Frimpong (Leverkusen) ambitieus: 'Als je hier speelt, speel je ook in Oranje'

02-12-2021 14:14

Jeremie Frimpong zit bij Bayer Leverkusen op een roze wolk. De twintigjarige back speelt wekelijks in de Bundesliga en miste sinds september geen enkel duel van Jong Oranje. Zijn ambities spreekt hij uit tegenover Kicker.

Tegen RB Leipzig (1-3 wint) maakte Frimpong zijn eerste treffer in het shirt van Leverkusen. De nummer drie van de Bundesliga kan hoge ogen gooien, denkt de Nederlandse Engelsman. "Het is nog een lange weg, maar we kunnen dit seizoen prijzen pakken. Leverkusen is een grote club. We verdienen het om voor titels te spelen. We verdienen het om te titels te winnen. Met het team dat we hebben, kunnen we dat bereiken. Daar ben ik zeker van", zegt hij in gesprek met het Duitse medium.

Frimpong kwam afgelopen winter over van Celtic en werkte zich in rap tempo op naar een basisplaats. Ook bij de nationale ploeg gaat het de jongeling voor de wind, al moet hij nog even wachten op een uitnodiging van Louis van Gaal. "Ik geloof in timing en heb geen haast. Wie voor Leverkusen speelt, zal ook voor zijn nationale team spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!