Nieuws

FC Den Bosch is het helemaal zat: 'Waar je van houdt, laat je niet kapot maken'

FC Den Bosch is het helemaal zat: 'Waar je van houdt, laat je niet kapot maken'

08-10-2022 14:25

FC Den Bosch heeft in een fel statement afstand genomen van de supporters die bij de ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II betrokken waren. De Brabantse club is er helemaal klaar mee en haalt snoeihard uit naar de relschoppers.

Het duel met de Tricolores werd ontsierd door onrust op de tribunes. Zo raakten FC Den Bosch-hooligans slaags met Willem II-supporters en werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Het duel werd pas hervat op het moment dat alle Den Bosch-'aanhangers' het stadion van de Tilburgers hadden verlaten. 'Vrijdagavond liet een deel van onze achterban zich in het Koning Willem II Stadion van z’n slechtste kant zien', begint het statement van de Bosschenaren.

'Het gevolg was een lange onderbreking van de wedstrijd en de ontruiming van het uitvak. Het overschaduwde de fantastische, sportieve prestatie van ons elftal volledig. Tot in het diepst van ons hart distantiëren wij ons van deze zogenaamde 'supporters'. De club geeft aan helemaal klaar te zijn met de 'rotte appels' die 'de muziek bepalen'.

'Voor wie de principes toegankelijk en veilig voetbal moedwillig ondermijnt, is op de tribunes absoluut geen plaats. FC Den Bosch neemt permanent afscheid van personen die volharden in overlast gevend of ronduit crimineel gedrag. 'Supporters' die onze collectieve taal niet wíllen leren, verzwakken de club en zijn niet langer welkom. Voor deze personen zijn alle tweede kansen verspeeld. Want waar je van houdt, dat laat je niet kapot maken.''

Den Bosch gaat in de slag om in kaart te brengen welke hooligans verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de rellen. 'Bij de wedstrijden tussen deze regioclubs hoort een gezonde rivaliteit, beleving en spanning. Op de grens mag, erover nooit', aldus het persbericht van de club, ondertekend door de aandeelhouders, directie, medewerkers, staf, spelers en vrijwilligers van FC Den Bosch.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!