Nieuws

Onana vervangt Handanovič onder de lat bij Inter, ook Dumfries in de basis

Onana vervangt Handanovič onder de lat bij Inter, ook Dumfries in de basis

08-10-2022 13:59 Laatste update: 14:17

André Onana staat zaterdagmiddag voor Internazionale voor het eerst in de basis bij een Serie A-wedstrijd. De doelman uit Kameroen lijkt daarmee de concurentiestrijd te hebben gewonnen van Samir Handanovič.

Onana speelde afgelopen week een uitstekende wedstrijd tegen FC Barcelona (1-0 zege) in de Champions League. In Italië gingen daarna stemmen op om de keeper tot eerste doelman te promoveren. Trainer Simone Inzaghi lijkt de mening te delen, aangezien de Italiaan een plek voor Onana onder de lat heeft ingeruimd tegen US Sassuolo. Naast Onana staat ook Denzel Dumfries in de basis bij Inter.

Handanovič staat al sinds 2012 onder de lat bij Inter. Met het aanttrekken van Onana leken de Nerazzurri alvast voor te sorteren op een afscheid van de 38-jarige Sloveen, maar tot dusver kreeg Handanovič de voorkeur onder de lat.

Onana speelde door een dopingschorsing slechts enkele wedstrijden in zijn laatste seizoen bij Ajax, waarna hij in de zomer transfervrij de overstap naar Milaan maakte.   

De opstelling van Internazionale: Onana; D'Ambrosio, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Asllani, Çalhanoglu, Dimarco; Dzeko, Martínez

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!